#par-421

Cold cases

Geen enkel misdrijf mag verjaren. 


De politie lost verreweg de meeste moorden in Nederland op. Maar helaas lukt het niet altijd een onderzoek tot een goed einde te brengen. Vooral voor de nabestaanden van de slachtoffers is dat een hard gelag. Zij worstelen met de vraag wie hun geliefde heeft omgebracht en waarom.

Cold cases oplossen met Toetanchamon

In ons land zijn er nog altijd een hele hoop cold cases. Ondanks het feit dat de politie deze zaken niet heeft afgerond houdt dit niet in dat je met lege handen hoeft te staan. Het is namelijk mogelijk om te kiezen voor onze rechercheurs en detectives om bepaalde cold cases weer op te lossen. Wat zijn cold cases precies? En waarom zou je moeten kiezen voor ons rechercheursbureau? Om hier achter te komen raden wij je aan om snel verder te lezen, we laten het je hieronder allemaal zien!

Wat zijn cold cases precies?

Voordat we ingaan op onze diensten op het gebied van recherche en detective is het van belang om even stil te staan bij de cold cases zelf. Wat zijn cold cases precies? Een cold case is ook wel eens misdrijf dat nog niet volledig is opgelost en dat op dit moment niet het onderwerp is van een recent strafrechtelijk onderzoek. Dit houdt dus in dat de politie de zaak als het ware onopgelost heeft gelaten. Het onderzoek is gestopt en er zijn geen mensen meer bezig met het onderzoeken van de zaak. We zien dat dit vaak het geval is bij zaken die al ver in het verleden zijn gepleegd maar waar niet echt iets achter werd gezocht. Denk bijvoorbeeld aan mensen die zijn vermist of die nooit meer zijn thuisgekomen na het stappen. Voor de familie is dit vaak erg lastig, je wilt immers weten wat er precies met iemand is gebeurt. 

Over het algemeen zijn cold cases gewelddadige of andere grote misdrijven, maar ook kleine misdrijven kunnen soms worden aangemerkt als een cold case. Ongeveer 35% van die zaken zijn eigenlijk helemaal geen cold cases. Sommige zaken kunnen gewoon worden onderzocht aan de hand van nieuwe opsporingsmethodes. Dit is dan ook precies waar wij van Toetanchamon als rechercheursbureau je mee kunnen helpen. 

Het oplossen van een cold case

Het bijzondere aan een cold case is dat het mogelijk is om deze jaren later alsnog op te lossen. Dit wordt voornamelijk gedaan door nieuwe technische methoden toe te passen. Dit zijn dus de methodes die pas zijn ontwikkeld nadat de zaak op de kast is gelegd. Door bijvoorbeeld DNA sporen te onderzoeken of door naar nieuwe getuigenverklaringen te kijken zijn onze rechercheurs en specialisten in staat om de cold cases op te lossen. Toetanchamon staat bekend om de uitzonderlijke professionaliteit en expertise als het aankomt op het oplossen van cold cases

Voor het oplossen van een cold case zal onze bedrijfsrecherche met name gebruik maken van dader gerichte onderzoeken. Dit maakt het mogelijk om een groot aantal misdrijven alsnog aan het licht te brengen. De specialisten binnen Toetanchamon zijn door de Nederlandse en Duitse overheid opgeleide professionals. Kennis en ervaring stelt Toetanchamon is dan ook waar wij onze focus op hebben gelegd. Een voorbeeld hiervan is het ten behoeve van het rechercheonderzoek infiltreren binnen bedrijven en organisaties. Neem via deze site contact op met ons of bel even voor meer informatie rondom onze rechercheurswerkzaamheden. Door te kiezen voor ons is het mogelijk om van een cold case een close case te maken. 


#par-426
#par-471